David Snoeij geeft les in het vak onderzoek & ontwerp en natuur, scheikunde en biologie op Het Corberic, vrije school leerroute. Vlak voor de coronacrisis begon hij met een klas 7 mavo/havo aan een onderzoekproject over de ecologische voetafdruk die we wereldwijd achterlaten. Snoeij zag de reclame van het Wereld Natuur Fonds en realiseerde zich dat de coronacrisis wel eens een positieve invloed zou kunnen hebben op die voetafdruk. Hij wil zich samen met leerlingen focussen op het positieve in deze tijd


Snoeij vertelt over de 13-jarige Fayah, een leerling die hem heel erg verraste. Ze presenteerde haar onderzoek op een creatieve manier. Ze maakte zelf dit filmpje.

Fayah: “Eerst snapte ik niet zoveel van de opdracht. Je moest een soort opstel maken over wat positieve bijwerkingen zouden zijn van het coronavirus op de ecologische voetafdruk. In de opdracht stond dat je mocht doen wat je leuk vindt, dus ik dacht, laat ik een filmpje maken. Het was niet makkelijk, ik heb ‘m twee keer opnieuw gemaakt omdat ik het eerst eigenlijk niets vond.”